Η Κυπριακή Κυβέρνηση δίπλα στο Cyprus Seeds στηρίζει την Καινοτόμο Έρευνα από τα Κυπριακά Πανεπιστήμια

Η Κυπριακή Κυβέρνηση δίπλα στο Cyprus Seeds στηρίζει την Καινοτόμο Έρευνα από τα Κυπριακά Πανεπιστήμια

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας & Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Cyprus Seeds, The Hellenic Initiative και το MIT Enterprise Forum Greece, διοργάνωσαν εκδήλωση – δείπνο με θέμα ‘Από τα Πανεπιστήμια στην Αγορά: Στήριξη της Καινοτόμου Έρευνας των Κυπριακών Πανεπιστημίων’ στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στην Αθήνα. Την εκδήλωση προσφώνησαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος.

 

Η Εκδήλωση,  η οποία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, απευθυνόταν σε Κύπριους και ‘Έλληνες από το χώρο της Καινοτομίας,  και είχε σκοπό την προβολή της καινοτόμου έρευνας που διεξάγεται στα πανεπιστήμια και Κέντρα Έρευνας της Κύπρου.

 

Την Εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την  Έρευνα και την Τεχνολογία Ελλάδας. Στο δείπνο παρευρέθηκαν ο κ. Πήτερ Πούλος, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, ο κ. Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος και η κ. Αντιγόνη Μολοδάνωφ Εκτελεστική Διευθύντρια του MITEF Greece, και στενοί συνεργάτες του Cyprus Seeds τα τελευταία δύο χρόνια. Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους Κύπριοι επιχειρηματίες που ζουν μόνιμα  στην Ελλάδα, ο Επικεφαλής Επιστήμονας στην Κύπρο, εκπρόσωποι της ερευνητικής κοινότητας της Κύπρου, εκπρόσωποι του The A.G. Leventis Foundation και άλλων ιδρυμάτων στην Ελλάδα.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις που σχεδιάζονται και προωθούνται από την Κυπριακή κυβέρνηση στα πλαίσια στήριξης της έρευνας και καινοτομίας. Η Διευθύντρια του Cyprus Seeds κ. Μαρία Γεωργιάδου, παρουσίασε το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος στηρίζει την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας των Κυπριακών Πανεπιστημίων, παρέχοντας στήριξη υπό μορφή χορηγιών, καθοδήγησης, κατάρτισης και δικτύωσης στο εξωτερικό. Έξι από τις δώδεκα επιστημονικές ομάδες που στηρίζει το Cyprus Seeds, στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος του, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις τεχνολογικές τους καινοτομίες στους τομείς της ΥΓΕΙΑΣ, της ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, του ΝΕΡΟΥ, της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και των ΤΕΧΝΩΝ.

 

Η Εκδήλωση έφερε κοντά ερευνητές της Κύπρου με επιχειρηματίες και επενδυτές που εδρεύουν στην Ελλάδα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να προβληθούν  τα ερευνητικά έργα με προοπτικές εμπορικοποίησης που στηρίζονται από το Cyprus Seeds.